Офіційний сайт Мiшково-Погорiлiвської сільської ради

Мішково-Погорілівська сільська рада діє виключно за законом

Вчора, 15.04.2021 на сайті Миколаївської обласної прокуратури, а сьогодні, 16 квітня 2021 року, на інформаційних сайтах Миколаєва було розміщено новину, яка стосується Мішково-Погорілівської громади.

Мова йде про нібито незаконну передачу земельних ділянок всім відомого Ташкентського лісу в приватну власність 7 громадянам у 2019-2020 роках. Але є одне але.

Ташкентський ліс, або як він називається за Законом “Лісовий заказник Мішково-Погоріловка”, був створений у 1982 році і перебуває у розпорядженні Державного підприємства “Миколаївське лісове господарство” як “лісове урочище Пам’ять комунарів”. Тобто земля, дерева та інші рослини Ташкентського лісу  належать державі, а не сільській раді. Ще раз – Ташкентський ліс належить державі, а розпоряджається ним Державне підприємство “Миколаївське лісове господарство”. Підтвердженням цього факту є ДЕРЖАВНИЙ АКТ на земельну ділянку, який знаходиться саме у ДП “Миколаївське лісове господарство”. Окрім того, Ташкентський ліс знаходиться за межами населеного пункту – як би дивно це не звучало. А сільська рада не має права розпоряджатись і такими землями. Такими повноваженнями відповідно до чинного законодавтсва наділені місцеві державні адміністрації.

Ташкентський ліс на Публічній кадастровій карті
Ташкентський ліс на Публічній кадастровій карті

На Публічній кадастровій карті https://map.land.gov.ua/ чітко окреслені межі Ташкентського лісу.

Очевидно, що Мішково-Погорілівська сільська рада не має права розпоряджатись майном, яке не належить їй. Не менш очевидним є й той факт, що жодних рішень про виділення земельних ділянок на території Ташкентського лісу сільська рада не приймала, бо не може розпоряджатись земельними ділянками, які не належать сільраді.

Звинувачення Мішково-Погорілівської сільської ради є безпідставними. Сподіваємось, що ситуація вирішиться у правовому полі.

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram
Поділитися на whatsapp
Поділитися на email
Перейти до вмісту