Офіційний сайт Мiшково-Погорiлiвської сільської ради

Не паліть комиш та очерет!

    Спалювання комишу та іншої сухої рослинності – це злочин проти природи та проти громади!

    Мішково-Погорілівській громаді пощастило розташуватись по обидва береги Інгулу. Річка створила різноманіття рослинності та дала місця для проживання десятку видів птахів. Але це не означає, що ми маємо сприймати Інгул та його заплави, як належне.  Обов’язок громади – берегти природні багатства.

    Навесні традиційно починають випалювати очерет та комиш по берегам Інгулу, не задумучись про наслідки. А варто було б. Пожежі охоплюють тисячі квадратних метрів, у вогні гинуть сотні птахів, а рибальські місточки перетворюються на попіл. Суцільне згарище, вбиті птахи та понищене майно – це ціна за кілька щук, заради ловлі яких і випалюють рослинність Інгулу?

    Мішково-Погорілівська сільська рада наголошує неприпустимості таких дій і звертається до всіх небайдужих:

    Якщо ви побачили, що хтось підпалює очерет, комиш чи іншу рослинність, або пожежу в заплаві Інгулу, чи в балках – телефонуйте 101 цілодобово!  Це безкоштовно, і допоможе врятувати природу для наших дітей та онуків!

    Окрім того, випалювання сухої рослинності – є злочином, за яке передбаченно адміністративне покарання у вигляді штрафу розміром 3060-6120  грн з конфіскацією майна, або кримінальне покарання у вигляді обмеження волі до 5 років.

     

     

    Поділитися на facebook
    Поділитися на twitter
    Поділитися на telegram
    Поділитися на whatsapp
    Поділитися на email
    Перейти до вмісту