Офіційний сайт Мiшково-Погорiлiвської сільської ради

Храм Серефима: В Каравеловому першим богослужінням відкрився новозбудований православний храм

1 серпня в селі Каравелове відбулося перше богослужіння в новозбудованому храмі. Службу проводив сам єпископ Миколаївський та Очаківського Питирим. Враховуючи, що до цього в Каравеловому (колишньому Коларовому) церкви взагалі не було, то перше богослужіння в новозбудованому храмі є не аби якою подією для громади.

За словами настоятелю храму отця Миколи храм будуються за кошти меценатів, одним з яких є Сергій Коваленко. Вівтар, ще не освячений. Це перша служба у самому храмі, бо раніше ставили намет та проводили службу у ньому. Храм майже готовий. Ще є моменти, які потрібно доробити, зокрема, зробити іконостас. Оскільки перша служба вже відбулася, то храм можна освячувати. За два тижні планується вже проводити регулярні недільні богослужіння.

«Для громади, для людей – це перший крок, бо вони бачать, що храм вже є, – говорить отець Микола, – Життя, воно тимчасове, а те що залишиться після нього – воно вічне. Владика сказав, що храм йде з роду в рід, тобто залишається у вічності», – підкреслив отець Микола.

Православний храм в селі Каравелове отримав назву на честь преподобного Серафима Саровського. Відтепер, храмове свято відбуватиметься 2 рази на рік: 15 січня день самого святого, та 1 серпня – День пам’яті святого.

Отець Микола розповів про тісну співпрацю та взаємодія із сільською радою, без яких би не було можливим реалізувати плани по будівництву церкви. Багато зусиль доклала колишній сільський голова Коларівської сільської ради, а нині староста – Наталя Павловська.

«Ми з Наталією Григорівною тісно співпрацювали, як вона була сільським головою, вона завжди допомагала. Так само із нинішнім головою – Андрієм Леонідовичем Ботаніним ми знайшли спільну думку і спільними зусиллями будемо намагатися завершити будівництво храму. Тепер, вони разом у вдвох, слава Богу, Андрій Леонідович йде на зустріч та говорить, що буде допомагати. Пліч-о-пліч ми із Божою поміччю храм добудуємо!»

На думку одної мешканки Каравелова, яка була на богослужінні та поділилася своїми враженнями, в тому що зараз в селі нарешті з’явився храм та колишня голова разом з новообраним спільно працюють над розбудовою громади – це є добрий знак.

Перейти до вмісту