Офіційний сайт Мiшково-Погорiлiвської сільської ради

До уваги мешканців багатоквартирних будинків!

Шановні мешканці багатоквартирних будинків Мішково-Погорілівської громади!

Вам необхідно врегулювати правові, організаційні та економічні відносини, пов’язані з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління. Реформа житлово-комунального господарства передбачає передачу всіх повноважень з управління багатоквартирним будинком його співвласникам.

Це означає, що співмешканці багатоквартирного будинку розпоряджаються майном, організовують прибирання під’їздів та прибудинкової території, вирішують нагальні питання незалежно від комунального підприємства.

У багатоквартирних будинках, у яких на день набрання чинності Законоу України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку” (1 травня 2019 року):

  • не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку
  • співвласниками не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком та не оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку відповідно до частини п’ятої статті 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»

виконавчий комітет сільської ради зобов’язаний оголосити і провести такий конкурс у тримісячний строк з дня отримання протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку із проханням призначити управителя.

Рішення щодо цього питання вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку.

 

За консультаціями звертайтесь до сільської ради за телефоном (0512) 686-449

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram
Поділитися на whatsapp
Поділитися на email
Перейти до вмісту